søndag 24. januar 2010

«Kreft»

Hvis man ser på Norge som en menneskekropp kan man si at kroppen har blitt angrepet/infisert av en terminal kreftform. Den sprer seg sakte og finnes i nesten hvert eneste organ i kroppen. Det finnes en stor svulst i nærheten av hode, men den oversees. «Sjefscellen» i Norge – regjeringen og de fleste andre politiske partier – nekter å godta diagnosen og lever i «lykkelig benektelse». Sjefscellen røyker, og når den merker ubehaget av kreften røyker den enda mer, for å få et øyeblikks lindring. Man tilfører kroppen enda mer skadelig gift og bidrar derved aktivt til spredningen. Å slutte å røyke har ikke falt Sjefscellen inn, det venter «jeg» med til i morgen. Imens velger Sjefscellen å leve usunt og tilføre kroppen mer gift. «Såpass får da jaggu kroppen tåle» tenker den.


Sjefscellen nekter å se sammenhengen mellom røykingen sin og kreftens tilstedeværelse og utvikling. Sjefscellen skylder på andre faktorer, for eksempel det eneste organet som prøver å bekjempe sykdommen. At Sjefscellen er skuffet over kroppen som ikke klarer å fikse kreften, gjør at Sjefscellen blir veldig lei seg.

Kreften sprer seg til alle deler av kroppen og kroppens eget forsvarsystem ligger nede, av ulike grunner. Den har blitt demobilisert gjennom mange år. Selvopprettholdelses driften er på et minimum. Kreftceller ødelegger og forbruker vertskroppens celler i høyt tempo. Det finnes foreløpig en behandling som kan settes inn, men den vil føre til ganske mye ubehag for kroppen. Alternativet er at hele kroppen gjennomsyres av kreften og den vil til slutt dø.
Sitert fra: Lider Norge av en type kreft?
(Bilde: SuperFantastic)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar